Tips etter Femto-LASIK operasjon

En av de mange fordelene med Femto LASIK-operasjon er den raske tilhelingstiden og lite ubehag i etterkant av operasjonen. I dette innlegget vil vi gi deg som skal opereres med LASIK noen gode tips som gjør tilhelingstiden raskere og minsker sannsynligheten for at komplikasjoner oppstår. 

Unngå å gni deg i øynene i minst fire uker.

Det er normalt at øynene kan klø eller svi litt i etterkant av en behandling. Da er det viktig at du ikke gnir, klør eller rører øynene med fingrene etter operasjonen. Bruk gjerne kunstig tårevæske for å holde øynene fuktig, samtidig som det kan lindre kløe eller svie.

God hygiene er viktig.

Etter LASIK-operasjonen er det spesielt viktig med god hygiene. Vask alltid hendene godt før du bruker øyedråper eller skal berøre området rundt øynene. Skift sengetrekk på sengen før du kommer til operasjon.

Gi deg selv tid til å hvile.

Etter en LASIK-behandling anbefaler vi at du tar deg tid til å slappe av og hvile. Du vil raskt være i stand til å ta opp alle vanlige gjøremål, men vi vil anbefale at du unngår overanstrengelser de første dagene etter operasjonen. Du må ordne deg fri fra jobb eller studier i minst én dag etter operasjonen. Jobber du på en arbeidsplass i støvete omgivelser anbefaler vi at du tar deg fri fra jobb den første uken etter behandlingen.

Bruk øyebeskyttelse.

Etter LASIK-operasjon vil du får briller som du skal sove med om natten. Det er for å unngå at du gnir deg i øynene mens du sover. Solbriller tilbyr også mye beskyttelse i tiden etter behandlingen, da det er normalt å oppleve lysfølsomhet i varierende grad. Mørke solbriller tillater hornhinnen din til å leges raskere.

Bruk medikamentene du har fått tildelt.

Etter en LASIK-behandling skal du dryppe øynene med øyedråper som beskrevet av øyelegen. Det er viktig å følge alle instruksene for å sikre at du får en god tilheling og unngår at komplikasjoner oppstår. Kunstig tårevæske kan du få kjøpt reseptfritt på apoteket slik at du kan holde øynene fuktige.

Har du badekar? Bruk det isteden for dusj.

Å ta seg et bad etter en lang dag, er ikke bare avslappende men det kan også beskytte øynene dine mot vannstråler fra dusjen. Ulempen med å dusje er at vannstrålen kan føre til at du får såperester på øynene som kan irritere øynene etter behandlingen. De aller fleste har opplevd å få sjampo på øynene, og vet at det ikke er særlig behagelig. Har du ikke badekar, er det nok å være litt mer påpasselig enn vanlig.

Avtal timer til kontroll og sørg for at du prioriterer å komme til kontroll.

Etter en LASIK-operasjon er den viktigste kontrollen dagen etter operasjonen. Det er viktig at du møter på alle kontroller som blir satt opp, og følger øyelegens råd.

Unngå kontaktsport i én måned.

Etter en LASIK-operasjon skal du ikke være med på trening med mye fysisk kontakt. Det vil si kampsport, ballsport og annen sport med store fysiske anstrengelser. Du skal unngå situasjoner der du med et uhell kan få slag eller objekter mot øyet. Svømming og bading skal også unngås de fire første ukene.

Unngå øyesminke i minst to uker.

IMG_3406.jpg

Mascara, eye-liner og annen øyesminke bør unngås i minst to uker etter operasjonen. Øyesminke kan bidra til at infeksjoner oppstår da små partikler kan komme inn på øyet. Husk at du bør unngå å gni eller ta på øynene i fire uker etter operasjonen – og vi vil derfor anbefale at du unngår å gni over øyelokket når du skal fjerne sminke.

Dette kan se ut som en lang liste med vanlige oppgaver som du ikke kan gjøre. Da er det viktig å huske på at dette er tiltak du kan gjøre for å korte ned tilhelingstiden, men som også er viktig for å unngå at komplikasjoner oppstår i etterkant. Har du spørsmål rundt FS-LASIK eller tiden i etterkant av en behandling kan du nå oss på tlf. 48202200 eller kontakte oss her.