Hvor lang effekt har en laserbehandling?

 

Laserbehandling er en permanent behandling. I motsetning til mange andre produkter og prosedyrer som har en midlertidig effekt på kroppen, skaper laserbehandling en permanent forandring i øyets struktur. Alt dette på samme tid det vil ta å lage seg en kopp med te. Nettopp derfor er laserbehandling så revolusjonær og populær – med godt over 30 millioner mennesker som har blitt behandlet med øyelaser verden over.

Mange lurer på: hvor lang effekt har en laserbehandling?

En laserbehandling omformer øyets hornhinne permanent. Derfor sier vi at behandlingen er permanent og irreversibel. Det høres kanskje skummelt ut – det er nettopp derfor det er så viktig at du velger klinikk med omhu, slik at du er sikker på at du får en skreddersydd behandlingsplan som er tilpasset til dine øyne. Dette sikrer at korreksjonen er varig og at du får glede av å bli brillefri i årevis.

Et annet spørsmål vi ofte får er: vil en laseroperasjon hindre utvikling av alderssyn?

Nei, en laserbehandling hindrer ikke utviklingen av alderssyn. Alderssyn kommer av at linsen i øyet stivner og mister sin naturlige elastisitet når vi blir eldre. Dette er en naturlig del av aldringsprosessen som fører til at du trenger lesebriller for å se klart på nært hold. Dette kan vi behandle ved å skifte linsen med en kunstig linse.

Etter en laserbehandling vil de aller fleste kunne se klart uten briller eller linser frem til du utvikler alderssyn, og vil trenge lesebriller til å se klart på nært hold.  

Det er normalt at synet endrer seg i løpet av livet, det er en naturlig del av aldringsprosessen. Mange lurer derfor på hvilke kriterier vi har til stabilt syn før en laserbehandling, og hvordan ustabilt syn før laserbehandling eventuelt påvirker varigheten i etterkant. Dette kan du lese mer om i dette innlegget.

 
 
Unknown-3.jpeg