Del 2: Hva har laseroperasjoner og vampyrer til felles?

Vampyrer og laseroperasjoner har én ting til felles – de er begge svært myteomspunnet. Til tross for at mytene om laseroperasjoner har blitt tilbakevist gjennom utallige forskningsstudier, vekkes de stadig tilbake til live. De udødelige mytene om laseroperasjoner, kan sammenlignes med vampyrers evne til å «leve evig». I to deler, tar vi et oppgjør mot 12 vanlige myter om laserkirurgi. Du kan lese første del her.

Myte #7 - Du kan ikke ta laseroperasjon dersom du er i militærtjeneste.

Det er over 10 år siden laseroperasjon ble godkjent for å korrigere amerikanske militærstyrker. I Norge er i utgangspunktet alle typer synskorrigering med laser godkjent i forsvaret og militæret. Enkelte typer tjenester, som kystjeger, godtar ikke lasermetoder der hornhinnen løsnes, da kan cTEN, StreamLight eller SMILE være gode alternativ.

 

Myte #8 - Laseroperasjoner er en helt ny behandling som vi ikke vet langtidseffekten av.

Laseroperasjon for å korrigere synsfeil er blant de mest utførte behandlingene innen alle inngrep som regnes som frivillige behandlinger. Det er også en av behandlingene som er blitt forsket mest på i løpet av de siste 20 årene. Hos SynsLaser er flere av våre medarbeidere blitt behandlet for sin synsfeil.

 

 Myte #9 - Laseroperasjon fører ofte til problemer med tørre øyne.

Forskning viser at kontaktlinsebrukere kan utvikle kronisk tørre øyne plager, men at mange pasienter opplever mindre plager med tørre øyne etter synsoperasjon enn de gjorde med kontaktlinser8. En forutsetning for dette er grundige undersøkelser, som dessverre kan føre til at noen får vite at de ikke er en god kandidat for synsoperasjon. 

 

Myte #10 - Laseroperasjoner fører til at du vil trenge lesebriller tidligere enn normalt.

Når personer med godt avstandssyn nærmer seg 40-årsalderen vil de etterhvert utvikle et behov for lesebriller. Laseroperasjon forårsaker ikke at denne naturlige prosessen forskyndes. Det finnes flere alternativer for å redusere behovet for lesebriller.

 

Myte #11 - Øyekirurger er de samme, det er derfor lurt å finne den billigste tilbyderen.

Alle øyekirurger er ikke de samme. Hvis du måtte gjøre hjerne- eller hjertekirurgi, ville du da valgt klinikken med de laveste prisene på markedet? Synet ditt er dyrebart, det er derfor viktig å finne en klinikk som fortjener din tillit og som har markedets beste ekspertise.

 

 Myte #12 - Konsultasjoner til laseroperasjon koster mye og det tar lang tid å få vite resultatene fra undersøkelsen.

Hos SynsLaser koster en forundersøkelse 800,-. Hos oss møter du spesialoptikere/øyeleger som utfører en rekke undersøkelser for å vite alt om dine øynes detaljer. Etter undersøkelsene er utført får du vite resultatene av de ulike målingene, samt hvilken behandling som egner seg best for deg. Du vil få inngående informasjon om inngrepet samt mulighet til å spørre om alt du måtte lure på. Undersøkelsen tar omtrent 1.5 time og er bransjens mest grundige undersøkelse. Etter undersøkelsen kan du avtale time til behandling.

Har du noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt på tlf. 48202200 eller send oss en forespørsel, så kontakter vi deg!