Hvordan velge riktig øyekirurg?

For å oppnå topp ytelse i enhver aktivitet, slik som innen idrett eller musikk, tar det tid å opparbeide seg ferdigheter som gir de beste resultatene. Det er mange timer som ligger bak for å opparbeide seg erfaring, kompetanse og ferdigheter. Slik er det også innen synskirurgi. Å bestemme seg for å gjøre en synsoperasjon kan for mange virke veldig skummelt. Det første steget er å undersøke hvilke aktører som fins, slik at du kan velge en klinikk du føler deg trygg på og som vekker tillit. En utfordring mange opplever er hvordan de skal vite at de har funnet en dyktig øyekirurg.

Naturligvis ønsker du det beste for dine øyne og ditt syn, og nettopp derfor er det viktig å finne den beste kirurgen som er tilgjengelig. Derfor har vi laget noen spørsmål som du kan stille, slik at det er enklere for deg å gjøre opp din egen mening når du gjør dine undersøkelser.

Har kirurgen titler eller kvalifikasjoner utover legeutdanning og spesialisering innen oftalmologi? 

Har kirurgen en doktorgrad, kan det fortelle deg at han/hun aktivt har bidratt til øyefaget gjennom mangeårig forskning. Det krever dedikasjon og lidenskap for øyefaget, noe som kan gi uttrykk for at øyekirurgen har høy grad av ekspertise innen sitt felt.

Er kirurgen spesialisert innen laser- eller linsekirurgi? 

Det fins mange ulike behandlinger for å behandle forskjellige synsfeil. Hver pasient og deres visuelle behov er forskjellige, nettopp derfor er det en fordel at en klinikk kan tilby flere alternativer slik at du får den best egnede behandlingen ut i fra din livsstil og synsbehov. Din øyekirurg bør ha erfaring og kompetanse til å kunne anbefale hvilken behandling som er best for akkurat deg. Videre er det ønskelig å bruke en kirurg som er ekspert innen sitt felt. I SynsLaser brukes eksperter for ulike behandlinger, det vil si at våre kirurger har utført tusenvis av den samme behandlingen i en årrekke.

Har kirurgen skrevet noen lærebøker eller vitenskapelige artikler, og underviser han/hun andre øyekirurger?

En kirurg som blir invitert til å dele av sin kunnskap og forskning, viser at det er mange som ser opp til denne personen og ønsker å lære av deres erfaringer og funn. Har kirurgen sertifisering til å lære bort operasjonsteknikker til andre øyekirurger, viser det høy grad av kompetanse og ekspertise. Du vil med andre ord være i trygge hender hos en kirurg som vet hva han driver med.

Har kirurgen utført øyeoperasjon på andre øyekirurger eller øyeleger?

Dersom en øyelege, optiker eller øyekirurg legger sin tillit i en klinikk er det et godt tegn på at klinikken og øyekirurgen som utfører prosedyren holder høy standard.

Har du noen spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på tlf. 48202200 eller send oss en forespørsel så kontakter vi deg. For time til forundersøkelse kan dette bestilles online ved å klikke her.

Hvordan velge riktig kirurg_ (1).png