Aleksandar Stojanovic

Aleks-2.jpg

Aleksandar Stojanovic har lang og bred erfaring innen laserkirurgi av øyne. Han har nå tiende år på rad blitt invitert kursholder innen laserkirurgi på Europas største øyekongress for øyeleger, ESCRS. I tillegg har han over mange år holdt foredrag om laserbehandling for andre øyeleger ved øyelegekongresser over hele verden. Stojanovic var øyelegen som innførte operasjonsmetodene LASIK (1996) og cTEN (2005) til Norge.

Stojanovic ble spesialist i øyesykdommer i 1984 og har vært en del av SynsLaser siden starten i 1995. I tillegg til arbeidet som laserkirurg hos SynsLaser, jobber han som overlege med ansvar for refraktiv kirurgi ved Universitetssykehuset i Nord-Norge. I 2008 var han fagansvarlig for nordisk øyekongress og i 2009 ansvarlig for etterutdannelseskurs for norske øyeleger innen refraktiv kirurgi. Stojanovic er fagkonsulent for de mest anerkjente fagtidsskrifter innen refraktiv kirurgi. Han har publisert en rekke forskningsartikler i internasjonale tidsskrifter og bidratt i en rekke fagbøker innen refraktiv kirurgi. Flere norske og internasjonale kirurger har besøkt Stojanovic ved SynsLaser for å gå på kurs og utvikle sine ferdigheter innen behandling av komplekse kasus i refraktiv kirurgi. Over flere år har pasienter kommet fra store deler av verden for å bli laserbehandlet av Stojanovic.

Som eneste øyelege fra Norden, ble Stojanovic nominert til «Kritzinger Award 2013». Dette er en internasjonal hederspris som anerkjenner faglig ekspertise innen refraktiv kirurgi. Prisen regnes som en av de mest prestisjefulle innen fagfeltet.

Stojanovic er selv laserbehandlet og har behandlet både kollegaer og familiemedlemmer med metoden cTEN.  Stojanovic er autorisert til å sertifisere øyekirurger i bruk av ulike typer custom ablation.