ReLEx SMILE-operert i januar 2019

Rune Haugen

Rune Haugen (31), analytiker

Rune Haugen (31), analytiker

- Jeg var omtrent 14 år da jeg fikk vite at jeg hadde dårlig syn. Det førte til mange år med kontaktlinser og plunder med disse. Øynene kjentes ofte slitne på kvelden og det var en plage å bruke kontaktlinser i sommerhalvåret på grunn av pollenallergi. Det ble etterhvert en forlokkende tanke å foreta en synsoperasjon for å slippe å bruke kontaktlinser. Jeg har sett på muligheten over flere år, samtidig som at jeg ventet på at synet mitt skulle stabilisere seg. Nå når synet var stabilt kontaktet jeg SynsLaser Kirurgi for å gjøre en forundersøkelse.

På forundersøkelsen ble jeg godt tatt i mot av svært proffe folk. Jeg var overrasket over hvor omfattende denne undersøkelsen faktisk var. Det gjorde meg trygg på at vurderingen av øynene mine ble gjort grundig og profesjonelt. Etter undersøkelsen var gjennomført, fikk jeg vite at på bakgrunn av mine målinger kunne jeg anbefales behandlingen ReLEx SMILE. Jeg valgte å gå videre med anbefalingen og fikk booket time til operasjon noen uker etter.

På operasjonsdagen var det duket for en ny runde med operasjonskontroller. Det var igjen svært betryggende å vite at øynene mine ble grundig sjekket før selve operasjonen. Jeg fikk deretter møte Dr. Sven Asp. En meget dyktig og erfaren kirurg som tok meg gjennom hele operasjonen. Han forklarte og ga god veiledning gjennom hele inngrepet slik at jeg følte meg godt ivaretatt og trygg. Det var svært tydelig at dette har han gjort mange ganger tidligere. Da jeg kom hjem etter operasjonen slappet jeg av med øynene lukket. Allerede neste dag føltes det overraskende bra, og jeg kunne gjøre lettere husarbeid. Operasjonen ble gjort på en fredag og allerede mandagen etter var jeg tilbake på jobb.

Det er deilig å føles mindre sliten i øynene nå som jeg ikke trenger kontaktlinser. Jeg trenger ikke lenger å huske og ta med kontaktlinser overalt, eller å haste innom optiker for å kjøpe linser dersom jeg har glemt de hjemme. Jeg har allerede anbefalt ReLEx SMILE til mine kolleger og venner, og vil trygt kunne anbefale det til alle som vurderer synsoperasjon.